Natur & Gastronomitræf den 2. november 2019

Seaside Safari udbyder spændende og lærerige oplevelsesture langs den jyske vestkyst.

I den barske og smukke kystnære natur findes der et imponerende udvalg af egnsspecifikke oplevelser, og med de rigtige guider skabes der oplevelser, som sætter sig på sjælen hos alle med blot lidt interesse eller beundring for naturen.

Seaside Safari ønsker at udvikle en oplevelsesrute langs Vestkysten. Netop, fordi det er en rute, er der fokus på autocampere, eftersom man i en autocamper er flytbar og har interesse i oplevelser i det fri.

For at teste hvilke oplevelser, der målretter sig autocampere, har Seaside Safari valgt at holde en række testture i naturskønne områder.

D 2. november er turen kommet til Danmarks første nationalpark – Nationalpark Thy. På den yderste gren af dette fascinerende naturområde sættes et begrænset antal autocampere stævne i starten af november.

Du kan blive en af de udvalgte og tilmelde dig en helt fantastisk natur og gastronomioplevelse i en af Danmarks smukkeste nationalparker.

PROGRAM:

10.00 mødes vi ved Svaneholmhus på Agger Tange, Aggervej 35, 7770 Vestervig.

Her står guiden klar til at tage imod og fortæller lidt om dagens program, Nationalpark Thy og området ved Thyborøn Kanal. I løbet af formiddagen skal deltagerne selv være med til at samle råvarerne til en lækker seafoodmenu.

10.15 får deltagerne waders og redningsveste på og vi går ombord på Seaside Safaris båd. Båden sejler deltagerne ud igennem labyrinten af sandbanker og frem til sælernes rastepladser. Der lever 2 arter af sæler i Limfjorden – de spættede sæler og gråsæler. Sidstnævnte er Danmarks største rovdyr, og hannerne kan opnå en vægt på hele 300 kg.

11.00 er vi tilbage i Thyborøn Kanal. Vi har på forhånd sat ruser/tejner, og nu skal deltagerne være med til at røgte dem. Vi fanger strandkrabber, taskekrabber og ofte også hummere. Fangsten kommer i baljer ombord og tages med i land. Vi sejler ind til østersbankerne og ankrer båden op. Her skal I selv være med til at plukke de lækre østers fra Limfjordens klare, kolde vand.

12.00 er båden tilbage ved Svaneholmhus. Deltagerne kommer af deres waders og redningsveste. Der serveres en kop varm kaffe, mens guiden samler råvarerne sammen og gør klar. Deltagerne skal nu være med til at sammensætte og tilberede deres frokost.

Vi starter med at smage de indsamlede østers. Guiden lærer jer, hvordan man åbner dem og i samlet flok nydes først en rå østers, mens der skåles i et glas bobler. Østers fra Limfjorden anses som en af de fineste råvarer i verden.

Herefter hjælper vi hinanden med at tilberede den resterende del af menuen, og her får I også en række tips til, hvordan man kan bruge de helt almindelige ting, I allerede har i autocamperen til fx at åbne østers eller klare en krabbeklo.

MENU:

 • østers på grillen, tilberedt på 3-4 forskellige måder
 • krabbesuppe kogt på friske krabber fanget på bådturen
 • smagsprøver på krabbekløer med lune flutes
 • frisk fisk fra Thyborøn Fiskeauktion

15.00 er arrangementet slut og der serveres endnu en kop kaffe.

Normalprisen for et sådant 5 timers arrangement inkl. fuld forplejning med mad og drikkevarer er
995,- kr./person, men eftersom det er en testtur i forhold til muligheden for at målrette oplevelser til autocampere, udbydes pladserne denne dag til 1/2 pris – hvilket vil sige kun 497 kr./person

Prisen for den 5 timers oplevelse inkluderer :

 • sælsafari i båd i den vestlige Limfjord
 • seafood-høst fra båd
 • østerssafari i Nationalpark Thy
 • 4-retters seafoodmenu inkl. drikkevarer

Der kan max deltage 20 personer og booking skal ske senest d. 30. oktober 2019
BILLETTER BOOKES HER

PRAKTISK:

 • Der er parkeringsmuligheder ved Svaneholmhus (Aggervej 35, 7770 Vestervig), så I er velkomne til at blive og nyde aftenen og solnedgangen sammen. Bemærk, overnatning ved Svaneholmhus er ikke tilladt.
 • Pintrip henviser til overnatning ved værter i området. S. 136 i Pintrip-guiden v. Thyborøn kan tage op til 10 autocampere (obs. sidste færge til Thyborøn afgår kl. 18.00).
 • Der er toiletfaciliteter i Svaneholmhus.
 • I det omfang, det er muligt, benyttes service, bord, stole osv. fra egen autocamper.
 • Efter turen vil vi tillade os at stille jer en række spørgsmål til oplevelsen mv. Dagens feedback og succesrate vil være udslagsgivende for, hvordan Seaside Safari i fremtiden sammensætter deres oplevelsesture målrettet autocampere langs den jyske vestkyst.

Mange hilsner

Michael, Seaside Safari

Projektet er en del af TourismX www.tourismx.dk. På turen deltager Henriette og Peter Rask fra Pintrip, Heidi K. Dahl Larsen fra DKNT, Bodil Stilling Blichfeldt, SDU og Jens Friis Jensen, RUC.

BILLETTER BOOKES HER